Slijterij Wijnhandel Tiemessen
 


Tribaut


Op ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van Parijs is het wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser gevestigd. Hier, in de CHampagnestreek, produceert de familie Tribaut Schloesser sinds 1929 al 4 generaties lang hun champagnes. Elk jaar vinificeren zij het equivalent van 40 hectare van de wijngaarden die de familie in bezit heeft. Het productieproces is een combinatie van een eeuwenoude tradities en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo wordt er zowel gebruikt gemaakt van moderne persen van vaten alsook van de traditionele eiken vaten. 

De wijngaarden van de familie liggen voornamelijk rondom de gemeente Romeru, Cormoyeax en Fleury la Riviere. Hier strekt de vallei van Marne zich uit tot de voet van de Montagne de Reims. De vallei kenmerkt zich door een kleiachtige bodem waarop de Meunier en Chardonnay druiven uitstekend gedijen. Ook wordt dit gebied geroemd om de uitmuntende Pinot Noir druiven die hier vandaan komen. 

De combinatie van de eeuwenoude traditie, doorgeven van kennis, nieuwe technologische ontwikkelingen en uitmuntende druiven resulteren in champagnes van kwaliteit. De champagnes van CHampagne Tribaut Schloesser zijn al met vele internationale medailles beloond


Lanson