Slijterij Wijnhandel Tiemessen
 


Nobele Collins

 ingredienten:

  • 30ml Nobeltje
  • 30ml korenwijn
  • 30ml citroensap
  • 15ml suikersiroop
  • 60ml soda water
  • ijsblokjes

Benodigheden:

  • shaker
  • glas

Berijdingswijze:

  • Vul de shaker met Nobeltje, korenwijn, verse citroensap en suikersiroop
  • Vul de rest van de shaker aan met ijsblokjes
  • Shake dit goed
  • Strain boven een longdrinkglas
  • Doe eventueel wat ijsblokjes in je glas

Enjoy!




Tiramisu Martini

Ingrediënten

  • Amaretto (45ml)
  • Mascarpone (1,5 el)
  • Melk (30ml)
  • Garnering: cacaopoeder

Benodigheden

  • Martini glas
  • Blender

 

Bereidingswijze

  • Doe de amaretto, mascarpone en melk in de blender
  • Blend dit tot het geheel vloeibaar is
  • Schenk het uit in het martini glas
  • Garneer met cacaopoeder 

 

Enjoy!


Scroppino

Ingrediënten

  • 25 ml Vodka
  • 50 ml prosecco
  • 100 gram citroensorbetijs
  • Een citroen- of limoenschijfje
  • Optioneel: verse munt


Benodigdheden:

  • mixer met garde
  • Champagneglas


Bereidingswijze

  • Haal het citroensorbetijs uit de vriezer en wacht tot het wat zachter is
  • Klop het geheel stevig in een grote kom met een garde tot het lekker luchtig is
  • Voeg hierna de Vodka toe en roer het tot een mooi geheel
  • Schenk het uit in een glas
  • Garneer met een citroen- of limoenschijfje

 

Enjoy!


 Scroppino alcohol vrij

Ingrediënten:

  • 1 bolletje citroensorbetijs
  • 125 ml bruisend water
  • Schijfje citroen


Benodigdheden:

  • Champagneglas

 


Bereidingswijze:

  • Doe in het glas een bolletje citroensorbetijs
  • Vul het glas aan met bruisend water
  • Garneer met een schijfje citroen

 

Enjoy!